Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Παγωτό daiquiri φράουλα




Το παγωτάκι μπορεί να γίνει μία μοναδική εμπειρία ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Το γνωστό άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ daiquiri φράουλα μπορεί να γίνει παγωτάκι και με μεγάλη επιτυχία. Η μόνη διαφορά με το κλασσικό παγωτό φράουλα είναι η προσθήκη του ρούμι που δίνει την αίσθηση του κοκτέιλ.
Παγωτό daiquiri φράουλα. Δροσερή και μεθυσμένη απόλαυση…
Υλικά:
  • 500γρ. φρέσκες φράουλες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρο ρούμι
Παγωτό daiquiri φράουλα
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ με αλάτι μέχρι να γίνουν πουρές. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σιγοβράζουμε το γάλα σε μία βαριά κατσαρόλα. Σε μια αργή, σταθερή ροή, ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά χτυπώντας. Βάζουμε το μείγμα πάνω από χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να πήξει. Προσέχουμε να μην βράσει.
  4. Το βγάζουμε από τη θερμότητα. Χύνουμε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι. Προσθέτουμε τον πουρέ φραουλών και ανακατεύουμε.
  5. Καλύπτουμε την κρέμα με μία πλαστική μεμβράνη απευθείας πάνω στην επιφάνεια της. Την βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Ανακατεύουμε την κρύα κρέμα και την επεξεργαζόμαστε με μία παγωτομηχανή. Όταν τελειώσουμε το παγωτό θα είναι παγωμένο και μαλακό.
Παγωτό daiquiri φράουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου