Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Συνταγή για μπανάνα σπλιτ


banana-split-650
Σίγουρα την έχεις ακούσει πολλές φορές!  Έχεις τολμήσει, όμως, να τη φτιάξεις; Η συνταγή για μπανάνα σπλιτ είναι αρκετά γνωστή σαν όνομα αλλά δεν παρασκευάζεται συχνά στο σπίτι. Μήπως ήρθε η ώρα;
Υλικά
  • 6 μεγάλες κουταλιές παγωτού σοκολάτα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
  • 3 γλασαρισμένα κεράσια
  • 40 γραμμ. καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
  • ½  κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 6  μικρές μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
  • 50 ml ρούμι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε τα καρύδια πεκάν. Τα χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ και τα ενώνουμε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα δύο, κατά μήκος. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά.
Στο μισό χρόνο, τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά. Προσθέτουμε το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ. Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες  είναι έτοιμες.
Για τη συναρμολόγηση: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Μοιράζουμε τις μπανάνες  σε 6 πιάτα και τις καλύπτουμε με 6 μεγάλες κουταλιές παγωτό.
Διακοσμούμε με πλούσια σαντιγί, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και ολοκληρώνουμε με μερικές φέτες από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω με τα καβουρδισμένα πεκάν!
από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου