Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κρέπες με μανιτάρια και ελβετικό τυρί



Κρέπες με μανιτάρια και ελβετικό τυρί

Ωραιότατες κρεπούλες μπορούμε να φτιάξουμε και σπίτι αρκεί να πετύχουμε το σωστό μείγμα ζύμης. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο αλλά και αρκετά ρευστό ταυτόχρονα. Ένα κουρκούτι που να χύνεται εύκολα.
Η γέμιση μπορεί να είναι ότι θέλετε. Από πολύ μέχρι πιο πλούσια και ευφάνταστη. Αυτή η γέμιση με μανιτάρια είναι πολύ νόστιμη και με γευστική ισορροπία.
Κρέπες με μανιτάρια και ελβετικό τυρί. Μοναδικές…
Υλικά:
Για την ζύμη για κρέπες:
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • ¼ φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • βούτυρο, για επάλειψη
  • ¼ φλιτζανιού βραστό νερό
Για την γέμιση:
  • 450γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (περίπου 6 φλιτζάνια)
  • ½ μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελβετικό τυρί, ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο + περισσότερο για το τσιγάρισμα
Κρέπες με μανιτάρια και ελβετικό τυρί
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα και το ζεστό νερό.
  2. Ρίχνουμε το λάδι μέσα στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα καλά.
  4. Κοσκινίζουμε με ένα ¼ φλιτζανιού αλεύρι πάνω από το κουρκούτι και χτυπάμε ελαφρά συνεχίζοντας να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά αφού προσθέσουμε όλο το αλεύρι. Αν το μείγμα ζύμης είναι πολύ παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα. Σε αντίθετη περίπτωση λίγο αλεύρι.
  6. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με ένα μικρό κομμάτι βουτύρου.
  7. Όταν το βούτυρο ζεσταθεί, ρίχνουμε στο τηγάνι ¼ φλιτζανιού και ανακινούμε το τηγάνι για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε την κρέπα από την μία πλευρά μέχρι να μην σχηματίζονται φυσαλίδες και οι άκρες ροδίσουν..
  9. Ψήνουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα ζύμης.
  10. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το βούτυρο και το λάδι.
  11. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.
  12. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  13. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  14. Παίρνουμε μία-μία κρέπα και απλώνουμε από την μία πλευρά 1 κουταλιά της σούπας μανιτάρια και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί.
  15. Τυλίγουμε τις κρέπες σε ορθογώνια πακέτα.
  16. Λιώνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγο τις κρέπες. Τις σερβίρουμε με sour cream.
Κρέπες με μανιτάρια και ελβετικό τυρί
Κρέπες με μανιτάρια και ελβετικό τυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου