Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

«Πλεκτή» μηλόπιτα



«Πλεκτή» μηλόπιτα

Μία μηλόπιτα πρωτότυπη γευστικά και οπτικά. Αφήστε το πλέξιμο με τις κλωστές και τα σχετικά γιατί με την ζύμη είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό. Η γέμιση είναι η κλασσική της μηλόπιτας.
«Πλεκτή» μηλόπιτα. Τώρα το πλέξιμο γίνεται πιο νόστιμο από ποτέ…
Υλικά:
Για την κρούστα:
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλιας σε σκόνη
Για την γέμιση:
  • 6 μήλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
«Πλεκτή» μηλόπιτα
Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Χτυπάμε μέσα και την βανίλια.
  3. Μειώνουμε την ταχύτητα σε χαμηλή και χτυπάμε μέσα το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  4. Σχηματίζουμε την ζύμη σε έναν δίσκο. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να κρυώσει.
  5. Ρίχνουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι τα μήλα γίνουν σαν πουρές. Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο.
  7. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 εκατοστού πάχος. Απλώνουμε την ζύμη στο έτοιμο ταψί. Κόβουμε με ένα μαχαίρι την ζύμη που εξέχει από τις πλευρές.
  8. Με την ζύμη που έχει περισσέψει φτιάχνουμε λωρίδες πλάτους 1 εκατοστού. Φτιάχνουμε με τις λωρίδες ένα πλέγμα.
  9. Ψήνουμε την τάρτα για 40 με 45 λεπτά, έως ότου η κρούστα ροδίσει ελαφρώς στις άκρες.
  10. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
«Πλεκτή» μηλόπιτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου