Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πέννες στον φούρνο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα

Πέννες στον φούρνο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα
Ένα απλό και εύκολο πιάτο που έχει σίγουρη επιτυχία και αρέσει σχεδόν σε όλους. Ο πιο νόστιμος τρόπος να μαγειρέψεις τα λαχανικά είναι μέσα σε σάλτσες για μακαρόνια.
Καλό είναι να μην βράσουμε πολύ τα ζυμαρικά γιατί θα μαγειρευτούν κι άλλο στον φούρνο αργότερα. Όσον αφορά τα τυριά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια θέλουμε όπως γκούντα ή τσένταρ.
Πέννες στον φούρνο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα. Νοστιμότατο…
Υλικά:
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες πλάτους 2.5 εκατοστών
  • 2 κολοκυθάκια, στα τέσσερα κατά μήκος και κομμένα σε κύβους 2.5 εκατοστών
  • 4 μανιτάρια, κομμένα στην μέση
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μυρωδικών
  • 450γρ. πέννες
  • 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καπνιστή μοτσαρέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια (αρακάς), αποψυγμένα
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, συν 1/3 φλιτζανιού για επικάλυψη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Σε ένα ταψί, ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για περίπου 6 λεπτά. Επειδή θα μαγειρευτούν και στον φούρνο θέλουμε το εσωτερικό τους να είναι σκληρό. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τα ψητά λαχανικά, την σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα μπιζέλια, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, απαλά τα ανακατεύουμε έως ότου όλα τα ζυμαρικά είναι επικαλυμμένα με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
  5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε την κορυφή με τα υπόλοιπα 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και βούτυρο σε κομμάτια. Ψήνουμε μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, περίπου 25 λεπτά.
Πηγή: http://www.foodnetwork.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου