Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα


Αυτά τα μπισκότα είναι έχουν διπλή εμφάνιση και γεύση. Το πορτοκάλι συνδυάζεται υπέροχα με την μαύρη σοκολάτα. Πέρα από απολαυστικά τα μπισκοτάκια μας είναι και πάρα πολύ εύκολα. Χρειαζόμαστε λίγα υλικά και λίγη ώρα για να τα φτιάξουμε.
Μπισκότα με πορτοκάλι και σοκολάτα. Δοκιμάστε τα…
Υλικά:
  • 125γρ. βούτυρο
  • 55γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 180γρ. αλεύρι
  • 70γρ. μαύρη σοκολάτα
  • τεμαχισμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και μερικές σταγόνες από εκχύλισμα πορτοκαλιού μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι μέχρι να αναμειχθεί.
  2. Ανοίγουμε την ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας σε πλάτος 1 εκατοστού. Κόβουμε σε τετράγωνα και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί και ύστερα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί και ύστερα πάνω σε μία σχάρα.
  4. Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, λιώνουμε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων σε 30 δευτερόλεπτα (ανακατεύοντας) έως ότου η σοκολάτα λιώσει εντελώς. Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα για να σχηματίσουμε ένα επιθυμητό μοτίβο. Τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα και ρίχνουμε από πάνω με ψιλοκομμένα καρύδια.
Πηγή: http://heycakes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου