Ντόνατς γουρουνάκια
Ωραία ιδέα για παιδικό πάρτι. Με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε και άλλα χρώματα γλάσου και να κάνετε διάφορα σχέδια…
Ντόνατς γουρουνάκια. Μοναδικά…
Υλικά:
Για τα ντόνατς:
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 50γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 140 ml γάλα
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 20γρ. βούτυρο, λιωμένο
- λίγες σταγόνες εκχυλίσματος αμυγδάλου
- 125γρ. ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
- κόκκινο χρωματισμό τροφίμων
- 50γρ. λευκή σοκολάτα
- 50γρ. μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Βουτυρώνουμε μίνι φόρμες για ντόνατς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ξεχωριστά, ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ανοίγουμε ένα κύκλο στο κέντρο των ξηρών συστατικών και χύνουμε το μείγμα των αυγών μέσα σε αυτό. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι ρίχνουμε το μείγμα στις έτοιμες φόρμες. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι τα ντόνατς να είναι σκληρά στην αφή και διπλασιαστούν σε μέγεθος. Τα μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την ρίχνουμε σε ένα κορνέ. Φτιάχνουμε με την σοκολάτα κύκλους, τους βάζουμε σε μία λαδόκολλα και μετά στον καταψύκτη.
- Όταν τα ντόνατς έχουν κρυώσει εντελώς, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη με το γάλα και λίγες σταγόνες κόκκινο χρωματισμό τροφίμων. Βουτάμε τα ντόνατς μέσα στο γλάσο μέχρι το πάνω μισό τους και τα αφήνουμε πάνω στη σχάρα. Περιμένουμε 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λευκές μύτες σοκολάτας πάνω στα ντόνατς.
- Στο τέλος λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα ή την σοκολάτα γάλακτος και χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα προσθέτουμε τα μάτια και τα ρουθούνια. Προσθέτουμε και άλλα αν θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου