Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μπισκότα μηλοπιτάκια

Caramel-Apple-Pie-Cookies-0


Αυτά τα μπισκοτάκια είναι πολύ απλά μικρά μηλοπιτάκια. Έχουν την πρωτοτυπία ότι είναι μηλοπιτάκια και μπισκότα μαζί. Είναι πολύ χαριτωμένα με λωρίδες ζύμης που φτιάχνουν ένα καρό. Το μυστικό είναι να έχει ροδίσει η κρούστα ζύμης του και εσωτερικά να είναι ζουμερά και γλυκά.
Μπισκότα μηλοπιτάκια. Να με τι θα πιω τον καφέ μου αύριο το πρωί…
Υλικά:
Για γέμιση:
  • 3 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
  • 1-2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ¾ φλιτζανιού νερό
Για κρούστα:
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους, διατηρημένο σε απλή ψύξη
  • 2 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού παγωμένο νερό
  • (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες-2 κρούστες)
Για επικάλυψη και γέμιση:
  • 1 ¾ φλιτζάνι γέμιση μηλόπιτας σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας
  • 1 αυγό χτυπημένο, ελαφρώς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για την γέμιση:
1.Ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη. 2.Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, την ζάχαρη, την καφέ ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά μέχρι να πήξει, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα τις φέτες μήλου. 3.Χαμηλώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά. Τα μήλα πρέπει να είναι μαλακά, αλλά όχι λιωμένα. Βγάζουμε τα μήλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και κρυώσουν καλυμμένα. 4. Όταν κρυώσουν τα βγάζουμε από την σάλτσα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρούστα:
1.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 2.Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο σε κύβους μέσα στο μείγμα αλευριού. 3.Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό πάνω από το μείγμα κρούστας, ρίχνουμε άλλες 2 κουταλιές της σούπας νερό. Όταν πιέζουμε τη ζύμη θα έπρεπε ενώνεται εύκολα (αν η ζύμη θρυμματίζεται, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό). 4.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια, τα ισιώνουμε και σχηματίζουμε δύο δίσκους, τους τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τους βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 5.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, τοποθετούμε πάνω την ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Ανοίγουμε τον δίσκο ζύμης σε πλάτος ½ εκατοστού. 6.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον άλλον δίσκο.
Για να φτιάξουμε τα μπισκότα:
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και το λαδώνουμε ελαφρώς. 2.Απλώνουμε τη σάλτσα καραμέλας πάνω από την κρούστα. 3.Απλώνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα πάνω από την καραμέλα. 4.Κόβουμε το δεύτερο φύλλο κρούστας σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και φτιάχνουμε πάνω από την γέμιση πλέγμα. 5.Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων (περίπου 5 εκατοστών), κόβουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ταψί. 6.Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφουμε τις κορυφές των μπισκότων. 7.Ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα τα μπισκότα. 8.Ψήνουμε για 20-30 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Πηγή: http://www.thecomfortofcooking.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου