Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα Oreo

Εύκολη σάλτσα ντομάτας για πίτσα


Σε αυτό το γλυκό περισσεύει η απόλαυση. Τι να πω; Για την βελούδινη κρέμα τυριού μαζί με υπέροχη σοκολάτα; Για τα νόστιμα μπισκότα Oreo της βάσης; Για το σοκολατένιο στρώμα της επικάλυψης που αποτελειώνει την σοκολατένια αμαρτία μας;
Όλα σε αυτό το γλυκό είναι υπέροχα και ανυπομονώ να το φτιάξω για να το απολαύσω μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα Oreo. Απολαύστε το…
Υλικά:
Για την κρούστα:
  • 24 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα
  • ¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο λιωμένο,
Για την γέμιση Cheesecake:
  • 800γρ. κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1⅓ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 285γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για επικάλυψη σοκολάτας:
  • ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 170γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για την κρούστα:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο το μπισκότο.
  3. Πατάμε το μείγμα μπισκότου πάνω στον πάτο του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει, ενώ φτιάχνουμε την γέμιση.
Για τη γέμιση:
  1. Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  5. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από την κρούστα και λειαίνουμε την κορυφή.
  6. Ψήνουμε το cheesecake, μέχρι να είναι έτοιμο εσωτερικά και γίνει στεγνό από πάνω (περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά).
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 5 λεπτά, στη συνέχεια, περνάμε ένα λεπτό μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο (ακάλυπτο), για τουλάχιστον 8 ώρες ή καλύτερα για όλη την νύχτα.
Για την επικάλυψη:
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και το μείγμα να γίνει λείο.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το cheesecake με αυτό.
  3. Όταν η επικάλυψη έχει πήξει και κρυώσει, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του ταψιού και τις αφαιρούμε.
  4. Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας (προαιρετικά).
Πηγή: http://omgchocolatedesserts.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου