Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα Oreo
Όλα σε αυτό το γλυκό είναι υπέροχα και ανυπομονώ να το φτιάξω για να το απολαύσω μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα Oreo. Απολαύστε το…
Υλικά:
Για την κρούστα:
- 24 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα
- ¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο λιωμένο,
- 800γρ. κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1⅓ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 285γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 170γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Για την κρούστα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο το μπισκότο.
- Πατάμε το μείγμα μπισκότου πάνω στον πάτο του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει, ενώ φτιάχνουμε την γέμιση.
- Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε την γέμιση πάνω από την κρούστα και λειαίνουμε την κορυφή.
- Ψήνουμε το cheesecake, μέχρι να είναι έτοιμο εσωτερικά και γίνει στεγνό από πάνω (περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά).
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 5 λεπτά, στη συνέχεια, περνάμε ένα λεπτό μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο (ακάλυπτο), για τουλάχιστον 8 ώρες ή καλύτερα για όλη την νύχτα.
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε μαζί την κρέμα γάλακτος, την σοκολάτα και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς και το μείγμα να γίνει λείο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το cheesecake με αυτό.
- Όταν η επικάλυψη έχει πήξει και κρυώσει, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του ταψιού και τις αφαιρούμε.
- Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας (προαιρετικά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου