Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα πεϊνιρλί είναι σπιτική υπόθεση

Υλικά:

Για την ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ Νωπή μαγιά
  • 200 γρ Γάλα
  • 1 ποτήρι Νερό
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού
Για την γέμιση
  • 200 γρ Τυρί γκούντα σε κυβάκια
  • 6 φέτες Μπέικον καπνιστό
  • 50 γρ Βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το νερό, την μάγια που έχουμε αραιώσει με νερό,το αλάτι,την ζάχαρη,το ασπράδι του αυγού και το ελαιόλαδο.
  2. Ζυμώνουμε καλά και παράλληλα προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζοντας να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
  4. Ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη -όχι πολύ λεπτή- και κόβουμε σε στρογγυλά μικρά κομμάτια.
  5. βάζουμε στο κέντρο κάθε στρογγυλού κομματιού κύβους τυριού και λωρίδες μπέικον και κλείνουμε σε σχήμα βαρκούλας πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν ενώ το κέντρο να είναι ανοιχτό.
  6. Αλείφουμε το κάθε πεϊνιρλί με λίγο βούτυρο -το οποίο έχουμε λιώσει.
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου