Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

πασχαλινά αυγά σε παστέλ αποχρώσεις!!!


Υλικά
  • Υλικά
  • Άσπρα αυγά
  • 6 κουτ. της σούπας αλάτι
  • Άσπρο ξίδι
  • Χλιαρό νερό
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο,κίτρινο,μπλε)
  • Αποξηραμένα λουλούδια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουτ. της σούπας, άσπρο ξίδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.
Για ροζ αυγά θα βάλουμε 20 σταγόνες.
Για κίτρινο 30 σταγόνες.
Για μπλε 20 σταγόνες.
Για πράσινο 20 σταγόνες μπλε 10 σταγόνες κίτρινο.
Για λιλά 20 σταγόνες μπλε 5 κόκκινες.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου