Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ








ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό βούτυρο φρέσκο
  • 900 γρ.ζάχαρη
  • 18 αυγά
  • 8 βανίλιες
  • 2 πακ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πακ. αλεύρι σκληρό
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 1 ποτ.νερού γάλα φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη κ τους κρόκους από τα αυγά.
  3. Τα ασπράδια τα χτυπάμε ελαφρά κ τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε τις βανίλιες κ τα ασπράδια κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα του μίξερ σε μια μεγάλη λεκάνη.
  6. Σ ένα ποτήρι νερού βάζουμε το γάλα κ προσθέτουμε την αμμωνία μέχρι να αφρίσει,έπειτα το ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Ήρθε η ώρα για το αλεύρι.Ρίχνουμε λίγο λίγο πρώτα το μαλακό αλεύρι(θα πάρει κ τα δύο πακέτα) κ στη συνέχεια το σκληρό μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα χέρια(θα χρειαστείτε περίπου το μισό πακέτο σκληρό αλεύρι).
  8. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά κ στη συνέχεια κοιτάξτε αν θα χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι.
  9. Ξεκινήστε το πλάσιμο σε ότι σχέδιο επιθυμείτε.Εμείς σας δείχνουμε ενδεικτικά κάποια σχέδια καθώς και βιντεάκι για το πως γίνονται τα τριανταφυλλάκια από τα χεράκια της κόρης μου.






    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikghgWzmnHITml4AIhkSyiTVWKVUkmQH5_6_oorgytPMI9To_arY11Y9PbUW7jcov9qylJ3gUelYSFc8J-ePrWk2vcgK8l2ReGan-rt9s8MVWmU5ru0LUXIAL-bMcCMCoDZhnhaq8iDkiZ/s320/VID_20160425_123851.3gp



  10. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ kelly's secrets  ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου