ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό βούτυρο φρέσκο
- 900 γρ.ζάχαρη
- 18 αυγά
- 8 βανίλιες
- 2 πακ. αλεύρι μαλακό
- 1 πακ. αλεύρι σκληρό
- 30 γρ. αμμωνία
- 1 ποτ.νερού γάλα φρέσκο
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη κ τους κρόκους από τα αυγά.
- Τα ασπράδια τα χτυπάμε ελαφρά κ τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες κ τα ασπράδια κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα του μίξερ σε μια μεγάλη λεκάνη.
- Σ ένα ποτήρι νερού βάζουμε το γάλα κ προσθέτουμε την αμμωνία μέχρι να αφρίσει,έπειτα το ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ήρθε η ώρα για το αλεύρι.Ρίχνουμε λίγο λίγο πρώτα το μαλακό αλεύρι(θα πάρει κ τα δύο πακέτα) κ στη συνέχεια το σκληρό μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα χέρια(θα χρειαστείτε περίπου το μισό πακέτο σκληρό αλεύρι).
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά κ στη συνέχεια κοιτάξτε αν θα χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι.
- Ξεκινήστε το πλάσιμο σε ότι σχέδιο επιθυμείτε.Εμείς σας δείχνουμε ενδεικτικά κάποια σχέδια καθώς και βιντεάκι για το πως γίνονται τα τριανταφυλλάκια από τα χεράκια της κόρης μου.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσουν.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ kelly's secrets ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου