Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Ζουμερά & ακαταμάχητα νόστιμα! Συνταγή για σπιτικά καλαμάκια κοτόπουλου


kalamakia-kotopoulo-650
Ο καιρός ανοίγει και τα τραπεζώματα με φίλους κρίνονται απαραίτητα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από καλαμάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά και μυρωδικά. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν.
Υλικά
  • 1κιλο φιλέτο μπούτι (ή στήθος) κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

  • 1κουταλιά τριμμένο τζίντζερ

  • 1κουταλιά lemongrass τριμμένο

  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

  • 2 κουταλιές σόγια

  • 2 κουταλιές κάρυ

  • 1 κουταλιά μέλι

  • 1 κουταλιά πάπρικα καυτερή

  • 150 ml. ζωμό κότας ή νερό

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • Πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σκόρδο πολτοποιημένο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το τζίντζερ και το lemongrass, το κόλιανδρο, τη σόγια, το κάρυ, το μέλι, το χυμό λάιμ, τη πάπρικα, το ζωμό (ή το νερό), το ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα βράδυ ή τουλάχιστον για 5 με 6 ώρες. Κατόπιν, βγάζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου από την μαρινάδα, τα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια για τα σουβλάκια (αφού τα έχουμε μουλιάσει ένα μπολ με νερό για 1 ώρα), ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα 10 -15'.
από:koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου