Μπορεί η πιο απλή και εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου να είναι και η νοστιμότερη; Και φυσικά μπορεί!Η σάλτσα δίνει αξεπέραστη γεύση, μην παραλείψετε τον βασιλικό που κάνει όλη την διαφορά, χρησιμοποιήστε φρέσκο ή αποξηραμένο! Η μοτσαρέλα, δοκιμασμένα, θα δώσει το ωραίο αποτέλεσμα που επιθυμείτε και είναι ο ιδανικός συνδιασμός με βάση τα υπόλοιπα υλικά!
ΑΠΟΔΟΣΗ: για ένα πυρέξ 40*25 (8 Μερίδες)Υλικά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45-50 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 15 λεπτά
15 φύλλα λαζάνια
> Για την Σάλτσα Ντομάτας
250 gr. ντοματάκια κονκασέ> Για την Γέμιση
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κλωράκια μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι
Βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
300 gr. τυρί μοτσαρέλα> Για την Κρέμα
100 gr. τυρί παρμεζάνα
500 ml. γάλα φρέσκο> Επιπλέον θα Χρειαστείτε
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρόκο αυγού
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
200 ml. γάλα φρέσκοΟδηγίες
150 ml. κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
1. Η σάλτσα ντομάτας
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά, αφού έχουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
2. H κρέμα Βάζουμε τα 400 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε, το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
3.Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε, χτυπημένο, τον κρόκο.
4.Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μήν πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
5. Η συναρμολόγηση
Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα και λίγη σάλτσα, για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.
Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλας, παρμεζάνας και ζυμαρικών, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
6. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το φρέσκο γάλα και περιχύνουμε τα λαχάνια, κουνώντας ελαφρά το πυρέξ για να πάει παντού.
Περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
7. Ψήνουμε στους 180° C βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε!
Για περισσότερο Funky Cook πατήστε εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου