Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Πάμε στοίχημα πως δε θα αντέξεις να φας μόνο ένα απ’ αυτά τα καραμελωμένα κεκάκια;



Υλικά:

  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • 200γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150γρ βούτυρο
  • 100γρ γιαούρτι
  • 2 μπανάνες
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

Εκτέλεση:

Βράζουμε νερό σ΄ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε εκεί το ζαχαρούχο γάλα, μαζί με το κουτί.
Αφήνουμε το γάλα να σιγοβράσει για 2 ώρες.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες.
Τέλος, βάζουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μ΄ένα στρογγυλό μικρό τσέρκι το κόβουμε σε κομμάτια.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Ξεκινάμε να στήνουμε τα καραμελωμένα κεκάκια.
Βάζουμε ένα κομμάτι κέικ κάτω και στη συνέχεια λίγες φέτες μπανάνα.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία.
Περιχύνουμε τα κεκάκια με την καραμέλα που φτιάξαμε από το ζαχαρούχο γάλα.

iPop chefs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου