Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Συνταγή για προφιτερόλ με παγωτό από το Δημήτρη Σκαρμούτσο



Γλυκές ακολασίες! Συνταγή για προφιτερόλ με παγωτό από το Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Για ένα τραπέζι χρειάζεται ένα λαχταριστό επιδόρπιο για να ολοκληρώσει μοναδικά το γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος… φτιάχνει προφιτερόλ με παγωτό.
Υλικά
  • 60 γραμμ. αποφλοιωμένα φουντούκια
  • ¼ κιλό ανάλατο βούτυρο
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά, συν 1 αβγό χτυπημένο για το γλάσο
  • 1 φλιτζ.  κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 λίτρο παγωτό της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζ. ζεστή σάλτσα γλυκόπικρης σοκολάτας
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια με μια καθαρή πετσέτα, αφαιρούμε τη φλούδα. Σπάμε τα φουντούκια με ένα πλάστη και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα σού: Bάζουμε 1 φλιτζ. νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για να κρυώσει η ζύμη. Στη συνέχεια, ανεβάζουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα 4 αβγά, 1 κάθε φορά. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κάθε αβγό γίνεται ένα με τη ζύμη πριν προσθέσουμε το επόμενο. Όταν έχουμε ρίξει όλα τα αβγά, χτυπάμε ξανά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και γυαλιστερή. Βάζουμε στη σειρά ένα ζευγάρι φύλλα ψησίματος με περγαμηνή.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 2 κουτάλια της σούπας και δημιουργούμε «λόφακια» ανά φύλλο, σε ομοιόμορφη απόσταση. Βουρτσίζουμε  κάθε «λοφάκι» με το χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 και στη συνέχεια χαμηλώνουμε  τη φωτιά στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα σου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 25 λεπτά ακόμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και χτυπάμε μαλακά.
Για τα προφιτερόλ: Κόβουμε τα σου στη μέση, οριζόντια. Τοποθετούμε 2 κουταλιές κρέμα στο κάτω μισό του κάθε σου και στη συνέχεια, 1 κουταλιά παγωτού. Επανατοποθετούμε το άλλο μισό του σου. Μεταφέρουμε τα γεμιστά προφιτερόλ σε πιατάκια ή κύπελλα, 2 ανά μερίδα. Περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα και πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο φουντούκι.
από:koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου