Πέμπτη 26 Μαΐου 2016



Δροσερος χαλβας ψυγειου!

χαλβας ψυγειου 1
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα
  3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Μόλις μπει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Στρώνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί της προτίμησής μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και 1 φύλλο φρέσκο δυόσμο.
Τη λαχταριστή αυτή συνταγή τη βρήκαμε στον ιστότοπο των Μύλων Αγίου Γεωργίου, το alevri.com. Εκεί μπορεί να βρει κανείς πολλές ενδιαφέρουσε συνταγές από την παραδοσιακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα.
Πηγή: pompom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου