Λατρεμένα των παιδιών, απόλαυση και για τους μεγάλους, τα whoopie
pies κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις καρδιές όσων αγαπούν τις
λιχουδιές! Δες μία λαχταριστή πρόταση από τον Πέτρο Συρίγο.
Στρώνετε σε ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνετε 20 μπισκότα 10 σε κάθε ταψί αλλά αφήστε χώρο γιατί απλώνουν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 13 λεπτά περίπου. Τα απλώνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε σε 3 δόσεις την άχνη, ώστε να προλαβαίνει να απορροφάται. Ρίξτε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα έως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα. Γεμίστε τα μπισκότα με μια κουταλιά της σούπας και σκεπάστε με το άλλο μπισκότο.
από:koolnews
Υλικά
- 150 γραμμ. αλεύρι
- 2 γραμμ. σόδα
- 1 πρέζα ξινό
- 40 γραμμ. κακάο
- 120 γραμμ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό
- 30 γραμμ. σπορέλαιο
- 180 γραμμ. ξινόγαλο
- 2 βανίλιες
Για τη βουτυρόκρεμα
- 125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
Διαδικασία
Περνάτε από κόσκινο το αλεύρι, τη σόδα, το ξινό, το κακάο, τη ζάχαρη,
το αλάτι και τις βανίλιες μέσα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ,
ανακατεύετε καλά το λάδι με το αβγό και μετά ρίχνετε και το ξινόγαλο και
ανακατεύετε. Με μια μαρίζ αναμειγνύετε όλα τα υλικά από τα δυο μπολ.Στρώνετε σε ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνετε 20 μπισκότα 10 σε κάθε ταψί αλλά αφήστε χώρο γιατί απλώνουν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 13 λεπτά περίπου. Τα απλώνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε σε 3 δόσεις την άχνη, ώστε να προλαβαίνει να απορροφάται. Ρίξτε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα έως ότου γίνει μια αφράτη κρέμα. Γεμίστε τα μπισκότα με μια κουταλιά της σούπας και σκεπάστε με το άλλο μπισκότο.
από:koolnews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου