- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (200 γρ.)
- 180γρ. νιφάδες βρώμης
- 150γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένοι
- 30γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 30γρ. γάλα σκόνη
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ταχίνι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού ή ξύσμα από 1 λεμόνι
- Κόψτε τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια και λιώστε την κουβερτούρα για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στo φούρνο μικροκυμάτων στα 500W (μεσαία ένταση).
- Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Αδειάστε την λιωμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT μέσα στο μπολ και ανακατέψτε την καλά και αυτή.
- Φορώντας γάντια πάρτε το μισό μίγμα και κάντε το ένα σαλάμι με διάμετρο 2 εκ. Το ίδιο κάντε και με το υπόλοιπο μίγμα.
- Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν τα κουλουράκια σας (για 3 ώρες τουλάχιστον).
- Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόψτε το κάθε “σαλάμι” σε 20 φέτες.
- Σερβίρετε τα κουλουράκια κρύα ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Αν θέλετε βουτήξτε το μισό κουλουράκι σε λιωμένη σοκολάτα.
- Αφήστε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και σερβίρετε.
Συμβουλή του Σεφ:
Εναλλακτικά, μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε και την κουβερτούρα NESTLE DESSERT 65% Κακάο ή ακόμα και
έξτρα σοκολάτα για τη διακόσμηση!
από:γλυκές συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου