ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Τα υλικα μας:
Αρχικά σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο κ σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κιμά κ τον σωτάρουμε καλά,μέχρι να αλλάξει χρώμα,
Ρίχνουμε τον πελτέ,την κανέλα κ τα μπαχαρια κ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1,5 ποτ,νερού,χλιαρό νερό,σκεπάζουμε κ αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας.
Οταν είναι έτοιμα,τα σουρώνουμε κ τα τοποθετουμε στο ταψί μας,μαζί με τυρί κίτρινο.
Αφού ετοιμαστεί κ ο κιμάς μας,τον ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια μας κ τον απλώνουμε να πάει παντού(φροντίζουμε να αφαιρέσουμε βέβαια την κανέλα κ τα μπαχάρια).
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κ το βούτυρο κ μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται,ρίχνουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει η κρέμα.
Οταν αρχίσει να δένει,προσθέτουμε τα αυγα κ ανακατεύουμε κ πάλι.Τελειώνουμε με αλάτι, πιπέρι κ μοσχοκάρυδο.
Στρώνουμε την μπεσαμέλ μας πανω απο τον κιμά.Πασπαλίζουμε με τυρί κίτρινο ή αν προτιμάτε με φρυγανιά τριμμένη.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμους,μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ μας χρώμα.
Ετοιμο το παστίτσιο μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Τα υλικα μας:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 2κσ. πελτέ
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 4-5 μπαχάρια
- μαιντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακ.μακαρόνια Νο5
- 1 λίτρο φρ.γάλα
- 1κσ βούτυρο
- 1 ποτ.νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- τυρί κίτρινο τριμμένο
Αρχικά σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο κ σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κιμά κ τον σωτάρουμε καλά,μέχρι να αλλάξει χρώμα,
Ρίχνουμε τον πελτέ,την κανέλα κ τα μπαχαρια κ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1,5 ποτ,νερού,χλιαρό νερό,σκεπάζουμε κ αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας.
Οταν είναι έτοιμα,τα σουρώνουμε κ τα τοποθετουμε στο ταψί μας,μαζί με τυρί κίτρινο.
Αφού ετοιμαστεί κ ο κιμάς μας,τον ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια μας κ τον απλώνουμε να πάει παντού(φροντίζουμε να αφαιρέσουμε βέβαια την κανέλα κ τα μπαχάρια).
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κ το βούτυρο κ μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται,ρίχνουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει η κρέμα.
Οταν αρχίσει να δένει,προσθέτουμε τα αυγα κ ανακατεύουμε κ πάλι.Τελειώνουμε με αλάτι, πιπέρι κ μοσχοκάρυδο.
Στρώνουμε την μπεσαμέλ μας πανω απο τον κιμά.Πασπαλίζουμε με τυρί κίτρινο ή αν προτιμάτε με φρυγανιά τριμμένη.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμους,μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ μας χρώμα.
Ετοιμο το παστίτσιο μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!


























Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου