Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Τα υλικά μας:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν.Μόλις αρχίσουν να βράζουν,τα αφήνουμε για 10 λεπτά κ μετά κλείνουμε τη φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας κ όταν αρχίσει να ζεσταίνετε,προσθέτουμε το σιμιγδάλι μας κ το ανακατεύουμε συνεχως να καβουρδιστεί κ να πάρει χρυσό χρώμα.Εγώ στο σημείο αυτό προσθέτω κ ψιλοκομμένα αμυγδαλα κ τα καβουρδίζω κ αυτά.αφού βέβαια πρώτα τα έχω βράσει κ ξεφλουδίσει.

Οταν πάρει το επιθυμητό χρώμα το σιμιγδάλι μας,χαμηλώνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας μέχρι να τελειώσει όλο(προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καείτε).
Οταν απορροφηθεί όλο το σιρόπι κ έχουμε ένα πολυ πηχτό μίγμα,σβήνουμε τη φωτιά,ρίχνουμε κανέλα κ αποσύρουμε το γλυκό απο το μάτι της κουζίνας.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ το τοποθετούμε σε μια φόρμα του κεικ.Το στρώνουμε καλα με μια σπάτουλα κ το ξεφορμάρουμε στη πιατέλα μας.
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε από πάνω με κανέλα κ σουσάμι.

       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου