Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ

Τα υλικά μας:

  • 1κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • μισό φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σκ.σκόρδο
  • 1φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
  • μισό φλ.τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη
Για τον πουρέ:

  • 1κιλό πατάτες βρασμένες.
  • μισό φλ.τσαγιού φρέσκο γάλα χλιαρό
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κσ.βούτυρο
Τι κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κ προσθέτουμε το κρεμμύδι,το καρότο κ λίγο αλάτι κ σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά να μαλακώσουν,αλλά όχι να πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο κ συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Επειτα προσθέτουμε τον κιμά κ σωτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα,την ντομάτα κ το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.Τέλος προσθέτουμε το γάλα,που θα βοηθήσει τον κιμά να μελώσει κ θα του δώσει απίστευτη γεύση.
Σκεπάζουμε κ βράζουμε σε μέτρια φωτιά,χωρίς να προσθέσουμε νερό για 30 λεπτά.
Στο τέλος θα έχει γίνει ο κιμάς μελωμένος κ η σάλτσα πυκνή.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος κ πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Αδειάζουμε τον κιμά μας.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες μας,τις πολτοποιούμε με κουτάλα.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα,το βούτυρο,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο κ ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στον κιμά κ ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 15 λεπτά.Χαμηλώνουμε στους 180 κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά,μέχρι να ροδίσει ο πουρες.

       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου