ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
Τα υλικά μας:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κ προσθέτουμε το κρεμμύδι,το καρότο κ λίγο αλάτι κ σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά να μαλακώσουν,αλλά όχι να πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο κ συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Επειτα προσθέτουμε τον κιμά κ σωτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα,την ντομάτα κ το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.Τέλος προσθέτουμε το γάλα,που θα βοηθήσει τον κιμά να μελώσει κ θα του δώσει απίστευτη γεύση.
Σκεπάζουμε κ βράζουμε σε μέτρια φωτιά,χωρίς να προσθέσουμε νερό για 30 λεπτά.
Στο τέλος θα έχει γίνει ο κιμάς μελωμένος κ η σάλτσα πυκνή.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος κ πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Αδειάζουμε τον κιμά μας.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες μας,τις πολτοποιούμε με κουτάλα.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα,το βούτυρο,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο κ ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στον κιμά κ ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 15 λεπτά.Χαμηλώνουμε στους 180 κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά,μέχρι να ροδίσει ο πουρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Τα υλικά μας:
- 1κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- μισό φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 σκ.σκόρδο
- 1φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
- μισό φλ.τσαγιού λευκό κρασί
- 1 συσκευασία ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 2 δαφνόφυλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- 1κιλό πατάτες βρασμένες.
- μισό φλ.τσαγιού φρέσκο γάλα χλιαρό
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1κσ.βούτυρο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κ προσθέτουμε το κρεμμύδι,το καρότο κ λίγο αλάτι κ σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά να μαλακώσουν,αλλά όχι να πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο κ συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Επειτα προσθέτουμε τον κιμά κ σωτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα,την ντομάτα κ το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.Τέλος προσθέτουμε το γάλα,που θα βοηθήσει τον κιμά να μελώσει κ θα του δώσει απίστευτη γεύση.
Σκεπάζουμε κ βράζουμε σε μέτρια φωτιά,χωρίς να προσθέσουμε νερό για 30 λεπτά.
Στο τέλος θα έχει γίνει ο κιμάς μελωμένος κ η σάλτσα πυκνή.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος κ πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Αδειάζουμε τον κιμά μας.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες μας,τις πολτοποιούμε με κουτάλα.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα,το βούτυρο,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο κ ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στον κιμά κ ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 15 λεπτά.Χαμηλώνουμε στους 180 κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά,μέχρι να ροδίσει ο πουρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου