Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ
  1. 150γρ.βούτυρο
  2. 1φλ.τσαγιού ζάχαρη
  3. κανέλα
  4. 4-5 μήλα
 ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. 4αυγά
  2. 1φλ.τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 φαρίνα
  4. 1φλ.τσαγιού γάλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί ,απλώνουμε το βούτυρο με τα χέρια μας να πάει παντού κ στα πλαινά.Χρησιμοποιούμε όλο το βούτυρο.
Πάνω από το βούτυρο,ρίχνουμε την ζάχαρη κ στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Κόβουμε τα μήλα μας σε ροδέλες κ τα τοποθετόυμε κ αυτά στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.Στο μίξερ βάζουμε τα αυγά κ τη ζάχαρη κ τα χτυπάμε να ανακατευτούν καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τη φαρίνα κ το γάλα κ συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.
Θα δείτε ότι η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή αλλά μην ανησυχείτε γιατί έτσι τη θέλουμε.
Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα τη ζύμη μας κ τη στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το γλυκό να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-25 λεπτα.
Οταν είναι έτοιμο, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κ θα δείτε ότι θα έχουν καραμελώσει τα μήλα μας κ θα έχουν ένα ωραίο σιρόπι.
Σερβίρετε κ καλή σας όρεξη!!!!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου