ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ!!!!!!!
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
- 24 κανελλόνια
- 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 φλ.ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλ. παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 ποτ. αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 8-10 λεπτά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μυρωδικά.Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα,τη ζάχαρη κ αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά να πιεί τα υγρά του κ ναμείνει στεγνός.Αφήνουμε λιγο να κρυώσει κ προσθέτουμ την παρμεζάνα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κ το βούτυρο κ μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι,τα αυγά κ το ανακατεύουμε να δέσει η μπεσαμέλ.
Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε στο πυρεξ μς 2-3 κ.σ. μπεσαμέλ και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κανελλόνια μας και τα ακουμπάμε στην κρέμα μας.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου