ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ?
Επειδή τακτικά μας περισσεύει ψωμί που δεν ξέρουμε πως να το χρησιμοποιήσουμε,σας έχω μερικές ιδέες πως να το αξιοποιήσετε:
2.ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Ενας ωραίος τρόπος να πανάρετε σνίτσελ ή φιλέτα ψαριού.Η κρούστα γίνεται πιο αφράτη από τη γαλέτα.Καθαρίστε τη κόρα από το ψωμί,κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια κ τρίψτε τα στο μπλέντερ,για να γίνει ψίχουλα.Πανάρετε ακριβώς όπως με τη γαλέτα.Πρώτα αλευρώνετε,μετά περνάτε από το αυγό κ στο τέλος τα ψίχουλα του ψωμιού,αρκεί να μη τα πατήσετε με δύναμη κ γίνουν σφιχτή μάζα.
3.ΚΡΟΥΤΟΝ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
Κόψτε σε μικρούς κύβους,ψίχα από το ψωμί που περίσσεψε.Βάλτε τα κομμάτια σ ένα μπόλ,περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο,αλάτι,λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.Τρίψτε 1-2 σκ.σκόρδο κ πασπαλίστε τα κρουτόν.Ανακατέψτε τα κ αδειάστε τα σε ένα ταψί.Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Ταιριάζουν με πράσινες σαλάτες,σαλάτες με όσπρια,ντοματοσαλάτα ή χωριάτικη.
4.TOPPING ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Ανακατέψτε 2-3 φλ.ψίχουλα με 3-4 κουτ,ψιλοκομμένο μαιντανό,1κ.γ.γλυκιά πάπρικα κ λίγο αλάτι.Ψήστε τα σε πολύ δυνατό φούρνο,μέχρι να χρυσίσουν.Αφήστε να κρυώσουν κ πασπαλίστε με αυτά πιάτα με ζυμαρικά.
5.ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ
Το ψωμί του τοστ είναι ιδανικό γι αυτό γιατί είναι κομμένο σε λεπτές φέτες.Για ένα στρογγυλό ταψί 24εκ. υπολογίστε 12 φέτες.Κόψτε τις στη μέση για να τις βάλετε στα τοιχώματα.Χτυπήστε μισό φλ.γάλα με 4 αυγά,περάστε τις φέτες απ αυτό το μείγμα κ στρώστε τις ώστε να καλύψουν την βάση κ τα τοιχώματα του ταψιού.Ψήστε την βάση για 7-8 λεπτά στους 200 βαθμούς,αφήστε να κρυώσει κ στη συνέχεια,αδειάστε την γέμιση της συνταγής σας κ συνεχίστε ανάλογα με την συνταγή.
6.ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Βγάλτε μ ένα κουτάλι την ψίχα από τα λαχανικά (κολοκυθάκια,πιπεριές,μελιτζάνες,ντομάτες)κ ψιλοκόψτε την.Σοτάρετε την με κρεμμύδι κ σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο κ ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο μπαγιάτικο ψωμί,λίγα μυρωδικά της αρεσκείας σας κ τριμμένο σκληρό τυρί.Γεμίστε τα λαχανικά κ ψήστε τα στον φούρνο όπως τα κλασσικά γεμιστά με ρύζι.
Επειδή τακτικά μας περισσεύει ψωμί που δεν ξέρουμε πως να το χρησιμοποιήσουμε,σας έχω μερικές ιδέες πως να το αξιοποιήσετε:
- ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
2.ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
Ενας ωραίος τρόπος να πανάρετε σνίτσελ ή φιλέτα ψαριού.Η κρούστα γίνεται πιο αφράτη από τη γαλέτα.Καθαρίστε τη κόρα από το ψωμί,κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια κ τρίψτε τα στο μπλέντερ,για να γίνει ψίχουλα.Πανάρετε ακριβώς όπως με τη γαλέτα.Πρώτα αλευρώνετε,μετά περνάτε από το αυγό κ στο τέλος τα ψίχουλα του ψωμιού,αρκεί να μη τα πατήσετε με δύναμη κ γίνουν σφιχτή μάζα.
3.ΚΡΟΥΤΟΝ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
Κόψτε σε μικρούς κύβους,ψίχα από το ψωμί που περίσσεψε.Βάλτε τα κομμάτια σ ένα μπόλ,περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο,αλάτι,λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.Τρίψτε 1-2 σκ.σκόρδο κ πασπαλίστε τα κρουτόν.Ανακατέψτε τα κ αδειάστε τα σε ένα ταψί.Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Ταιριάζουν με πράσινες σαλάτες,σαλάτες με όσπρια,ντοματοσαλάτα ή χωριάτικη.
4.TOPPING ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Ανακατέψτε 2-3 φλ.ψίχουλα με 3-4 κουτ,ψιλοκομμένο μαιντανό,1κ.γ.γλυκιά πάπρικα κ λίγο αλάτι.Ψήστε τα σε πολύ δυνατό φούρνο,μέχρι να χρυσίσουν.Αφήστε να κρυώσουν κ πασπαλίστε με αυτά πιάτα με ζυμαρικά.
5.ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΕΣ ΤΑΡΤΕΣ
Το ψωμί του τοστ είναι ιδανικό γι αυτό γιατί είναι κομμένο σε λεπτές φέτες.Για ένα στρογγυλό ταψί 24εκ. υπολογίστε 12 φέτες.Κόψτε τις στη μέση για να τις βάλετε στα τοιχώματα.Χτυπήστε μισό φλ.γάλα με 4 αυγά,περάστε τις φέτες απ αυτό το μείγμα κ στρώστε τις ώστε να καλύψουν την βάση κ τα τοιχώματα του ταψιού.Ψήστε την βάση για 7-8 λεπτά στους 200 βαθμούς,αφήστε να κρυώσει κ στη συνέχεια,αδειάστε την γέμιση της συνταγής σας κ συνεχίστε ανάλογα με την συνταγή.
6.ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Βγάλτε μ ένα κουτάλι την ψίχα από τα λαχανικά (κολοκυθάκια,πιπεριές,μελιτζάνες,ντομάτες)κ ψιλοκόψτε την.Σοτάρετε την με κρεμμύδι κ σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο κ ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο μπαγιάτικο ψωμί,λίγα μυρωδικά της αρεσκείας σας κ τριμμένο σκληρό τυρί.Γεμίστε τα λαχανικά κ ψήστε τα στον φούρνο όπως τα κλασσικά γεμιστά με ρύζι.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου