Μου αρέσει πολύ να πίνω τσάι και να χρησιμοποιώ κύβους ζάχαρης που τους έχω φτιάξει μόνη μου.
Άλλες φορές οι κύβοι, είναι σε φυσικό χρώμα (λευκό ή καφέ) και άλλες τους χρωματίζω.

Για να δούμε πως θα το κάνουμε :
- Παίρνουμε μία κούπα ζάχαρης
- (προαιρετικά) τη χρωματίζουμε όπως είχαμε δείξει εδώ και βάζουμε και λίγο εκχύλισμα από κάποιο άρωμα πχ βανίλια, πορτοκάλι ή άλλο
- Επίσης, αν θέλουμε να παίξουμε με γεύσεις, βάζουμε στην κούπα ζάχαρης ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ξύσμα από ένα λεμόνι. Επίσης, μπορείτε να βάλετε λεβάντα !
Για σκεφτείτε το ...
- Βάλτε και μία με δύο κουταλιές του γλυκού, νερό
- Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα σχετικά υγρό, αποτέλεσμα

- Τοποθετείτε το μείγμα σε μία φόρμα για παγάκια και πιέζετε καλά για να "βγει" καλά το σχήμα. Αφήστε όλο το βράδυ. Μπορείτε να βάλετε τα καλούπια με τη ζάχαρη και στο φούρνο μικροκυμάτων για να εξαφανίσετε την υγρασία (20 με 30 δευτερόλεπτα)
- Σε λαδόκολλα, βγάλτε τα ζαχαρένια παγάκια και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά
Οι κύβοι ζάχαρης μπορούν να διατηρούνται επ 'αόριστο σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι αρκετά ανθεκτικοί, αλλά να είστε προσεκτικοί στη συσκευασία τους, δεδομένου ότι είναι επίσης εύθραυστοι και μπορεί να τριφτούνε ή να σπάσουν.
Το υλικό είναι δανεικό από εδώ
Αυτή η ιδέα σε σακουλάκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γάμους, βαφτίσια ή δώρο σε φίλους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου