Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


υλικά:

  • 1 χταπόδι μέτριο
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ.χυμό ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακ. μακαρόνια Νο 6 ή κοφτό μακαρόνι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
εκτέλεση:
  1. καθαρίζουμε πολύ καλά το χταπόδι,το πλένουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
  2. σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει και να βγάλει τα ζουμιά του.
  3. όταν πιεί τα υγρά του προσθέτουμε ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι να τσιγαριστούν.
  4. στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  5. όταν κοντεύει να γίνει, συμπληρώνουμε λίγο νερό,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
  6. όταν γίνουν και τα μακαρόνια το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
tip:για να μην σας λασπώσουν τα μακαρόνια από το ζουμί που έχει το φαγητό,σας προτείνω να σουρώσετε το φαγητό και να κρατήσετε σε άλλη κατσαρόλα το ζουμί και σε άλλη το φαγητό σας.Ετσι θα σερβίρετε καλύτερα το φαί σας και θα μπορείτε άν σας περισσέψει να το σερβίρετε το βράδυ σαν να το ετοιμάσατε πρίν λίγο.

          ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου