Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ!!!




θα χρειαστείτε:
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.σ. κανελλογαρύφαλλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 600-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τι θα κάνετε:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι,το χυμό πορτοκαλιού αφού ρίξουμε μέσα τη σόδα και ανακατέψουμε για να αφρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη,τα κανελλογαρύφαλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ενα αυγοδάρτη.
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε πλεξουδίτσες μακρόστενες ή οτι σχέδιο θέλετε εσείς και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.



tip:Θα διαπιστώσετε οτι όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο θα έχουν μεν πάρει χρώμα αλλά θα είναι μαλακά.Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατί τα κουλουράκια σκληραίνουν και μετά το ψήσιμό τους.Αν εσείς τα ψήσετε παραπάνω απο τον χρόνο που σας δίνω τα μπισκότα θα γίνουν πολύ σκληρά και ίσως να μην σας αρέσουν.



                              ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου