Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά!!!!!!

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .food-pusher.com

 
Πατάτες με κρέμα τυριούμπέικον και κίτρινα τυριά


Υλικά
9 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 πακέτο τυρί κρέμα
 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 4 κουταλιές βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 έως 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 έως 1/2 φλιτζάνι γάλα (εάν οι πατάτες είναι πολύ παχιές)
μισό κιλό μπέικον, τηγανητό  και κομμένο σε κομμάτια,
2 1/2 έως 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
ξινή κρέμα, αν θέλετε
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180 βαθμούς  
C . Τρίψτε και τρυπήστε τις πατάτες αρκετές 
 φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήστε τις πατάτες στους 180° C για περίπου μια ώρα, ή μέχρι οι 
πατάτες να μαλακώσουν αρκετά.
Μπορείτε επίσης αντί να ψήσετε να βράσετε τις πατάτες .

Όταν οι πατάτες έχουν γίνει, ξεφλουδίστε τες  και
 τοποθετήστε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα 
μεγάλο μπολ ή μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε για λίγο να πολτοποιηθούν  .Προσθέστε το 
τυρί κρέμα, 
κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και περίπου 1/2 κουταλάκι του 
γλυκού αλάτι 
και 1/4 κουταλάκι του γλυκού του πιπεριού. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά .
Εάν το μίγμα φαίνεται πραγματικά παχύ  προσθέστε έως 1/2 φλιτζάνι γάλα

Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λάδι μαγειρέματος και τοποθετείστε το μείγμα πατάτας στο ταψί .

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 °.

Αμέσως μετά την αφαίρεση από το φούρνο, καλύψτε  το από πάνω με 1 φλιτζάνι τυρί.
 Στη συνέχεια,
 πασπαλίζουμε με τα 2/3 περίπου του μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αν θέλετε . Αφήστε το
 να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Η θερμότητα από
 τις πατάτες θα λιώσει το τυρί τέλεια.

Κάνει περίπου 9-10 μερίδες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου