Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μεξικάνικο αγάπη μου! Συνταγή για μπουρίτος με φασόλια και ρύζι

Spicy Bean and Rice Burritos-650
Αν ψάχνεις το κάτι διαφορετικό και σου αρέσει να δοκιμάζεις κουζίνες άλλων χωρών, πειραματίσου με σπιτικά μπουρίτος. Ειδικά αυτά με τα φασόλια και το ρύζι είναι και εύκολα και πολύ θρεπτικά!
Υλικά
  • 100 γραμμ. καστανό ρύζι
  • 1 φλιτζ.  μεξικάνικη σάλτσα
  • 1 μικρή κονσέρβα μαυρομάτικα φασόλια, ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
  • 6 τορτίγιες
  • 6 κουταλιές της σούπας «ντιπ» γιαουρτιού
  • 3/4 του φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • ½ αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 6 κομμάτια
  • 12 ρίζες φρέσκο κόλιανδρο
  • Iceberg
  • 6 φέτες μοσχολέμονο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.  Αναμειγνύουμε τη σάλτσα και τα φασόλια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά ή μέχρις ότου ζεσταθεί τελείως.
Βάζουμε τις τορτίγιες τη μία πάνω στην άλλη και τις τυλίγουμε με υγρή χάρτινη πετσέτα. Τις τοποθετούμε  στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 25 δευτερόλεπτα.
Απλώνουμε μία κουταλιά της σούπας ντιπ γιαουρτιού πάνω σε κάθε τορτίγια. Από πάνω βάζουμε 1/4 φλιτζανιού ρύζι, 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα φασολιών, 2 κουταλιές της σούπας τυρί, λίγο iceberg και 2 ρίζες κόλιανδρο. Τυλίγουμε και σερβίρουμε με φέτες από μοσχολέμονο.

από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου