Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Με τα κρεμμυδάκια – Συνταγή για λαχταριστό μοσχαράκι στιφάδο

Beef-Stifado-750
Αν και το έχεις συνηθίσει να γίνεται με κουνέλι, το μοσχαράκι στιφάδο είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο! Λιώνει στο στόμα, σαν ώριμο φρούτο, ενώ η γεύση του σε διαπερνά, διεγείροντας όλες σου τις αισθήσεις…
Υλικά
  • 1.200 γραμμ. ελιά από μοσχάρι
  • 2 κιλά κρεμμύδια ξερά
  • 1/3 φλιτ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξίδι
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ψωμί
Διαδικασία
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και λίγο λίγο ροδίζουμε το κρέας. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα. Αφού τελειώσουμε με όλο το κρέας, το διατηρούμε σκεπασμένο στην πιατέλα.
Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν. Τότε τα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα. Βάζουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε, ιδανικά με ψωμί!

από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου