Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Γλυκό με μπισκότα, κρέμα φυστικοβούτυρου και σαντιγί




Γλυκό με μπισκότα, κρέμα φυστικοβούτυρου και σαντιγί

Αυτό το γλυκό έχει 3 απίθανα στρώματα που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας. Η βάση του είναι από λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας, η γέμιση μία υπέροχη κρέμα με φυστικοβούτυρο και για επικάλυψη αφράτη σαντιγί που δίνει όγκο στο γλυκό. Γαρνίρουμε τέλος με φιστίκια, μπισκότα και σιρόπι σοκολάτας κυρίως για καλύτερη εμφάνιση.
Γλυκό με μπισκότα, κρέμα φυστικοβούτυρου και σαντιγί. Απολαύστε το…
Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια μπισκότα σάντουιτς σοκολάτας, σε ψίχουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
Για γέμιση:
  • 1/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 φλιτζάνια γάλα 2% σε λιπαρά
  • 6 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι
  • 1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Για επικάλυψη:
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 6 μπισκότα με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο ή μπισκότα σάντουιτς σοκολάτας, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αλατισμένα φιστίκια
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα ψίχουλα μπισκότων και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέσα και το βούτυρο. Πατάμε το μείγμα επάνω στον πάτο ενός 35×25 εκατοστών βουτυρωμένου ταψιού. Ψήνουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
  2. Για την γέμιση, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέσα και το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει αφρώδες. Μειώνουμε τη θερμότητα, μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά.  Ανακατεύουμε μια μικρή ποσότητα ζεστού μείγματος στους κρόκους αυγών.  Το επιστρέφουμε στην φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Φέρνουμε το μείγμα σε ήπιο βρασμό. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Το βγάζουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα φυστικοβούτυρου στην κατσαρόλα. Χύνουμε το μείγμα πάνω από την κρούστα. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το μείγμα φυστικοβούτυρου. Πασπαλίζουμε με μπισκότα και φιστίκια. Περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου