- 320 gr. αλεύρι σκληρό
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 180 ml. νερό χλιαρό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Κόρν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
- για την γέμιση
- Χόρτα εποχής
- 1 ματσάκι μυρωδικά εποχής
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3 πράσα
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σουσάμι
- Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα λάχανα και τα πράσα με ελαιόλαδο, να μαραθούν.
- Αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, και την φρυγανιά.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη δύο φύλλα χοντρά, στον πάγκο, τον οποίο πασπαλίζουμε ελαφρά με κόρν φλάουρ.
- Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε μέσα την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου