Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Σάντουιτς με κεφτεδάκια και πικάντικη κόκκινη σάλτσα


Σάντουιτς με κεφτεδάκια και πικάντικη κόκκινη σάλτσα


Όταν τα σάντουιτς είναι τόσο λαχταριστά τύφλα να έχει το γιουβέτσι, ο μουσακάς και να συναφή. Το σάντουιτς έχει γίνει πιο γκουρμέ και πιο νόστιμο από ποτέ. Πέρα από αυτό οι καθημερινοί ρυθμοί εργασίας το κατατάσσουν σιγά-σιγά από σνακ σε μεσημεριανό γεύμα (καλωσορίσαμε και το αμερικάνικό brunch στις διατροφικές μας συνήθειες).
Το συγκεκριμένο σάντουιτς είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό. Η σάλτσα έχει βάση την ντομάτα και είναι ελαφρώς καυτερή.
Σάντουιτς με κεφτεδάκια και πικάντικη κόκκινη σάλτσα. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/3 φλιτζανιού ξηρά ψίχουλα ψωμιού
  • 2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι (2 μικρά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη, θρυμματισμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 700γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 425γρ. σάλτσα ντομάτας, σε κονσέρβα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια γλυκιά πιπεριά (1 μικρή)
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι
  • 8 ψωμάκια για σάντουιτς, κομμένα στην μέση και φρυγανισμένα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (230γρ.)
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αυγό, τα ψίχουλα, 1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι, το αλάτι, τη ρίγανη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 32 μπαλάκια. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ενιαίο στρώμα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε, ακάλυπτα, στους 180°C για 25 λεπτά. Στραγγίζουμε το λίπος.
  2. Για τη σάλτσα, μέσα σε μία γάστρα, ανακατεύουμε μαζί την σάλτσα ντομάτας, το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι, την πιπεριά, την καστανή ζάχαρη, την μουστάρδα, την σκόνη τσίλι, το αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και την καυτή σάλτσα τσίλι. Προσθέτουμε τους μαγειρεμένους κεφτέδες, ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν από την σάλτσα.
  3. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
Πηγή: http://www.bhg.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου