Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αυγοφέτες σάντουιτς με φρατζόλα, τυρί κρέμα και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων







Υλικά συνταγής


  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
  • 4-5 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα
  • λίγη άχνη ζάχαρη





Εκτέλεση
Κόβουμε 4 χοντρές φέτες ψωμί (σε πάχος πρέπει να είναι σαν 2 κανονικές φέτες ψωμί ενωμένες σε μια. Ανοίγουμε θήκη οριζόντια σε κάθε χοντρή φέτα ψωμί χωρίς να κόψουμε τελείως. Δημιουργούμε δηλαδή μια θήκη στην χοντρή φέτα για να την γεμίσουμε.
Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και την μαρμελάδα. Απαλά τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε κορνέ και γεμίζουμε τη θήκη στη κάθε φέτα. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει. Όμοια φτιάχνουμε και τις επόμενες .
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα.
Βουτάμε κάθε σάντουιτς αβγοφέτα στο μίγμα αβγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2' από κάθε πλευρά.
Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μίγμα αβγού.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο η μαργαρίνη ίσα που να λαδωθεί το σκεύος. Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2-3' περίπου από κάθε πλευρά. Ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
Σερβίρουμε τις αβγοφέτες με έξτρα μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και αχνίζουμε με λίγη άχνη ή σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου