Έτοιμο σε περίπου δέκα πέντε λεπτά, το συγκεκριμένο πιάτο θα σε κάνει να αναπολήσεις τις διακοπές σου και τα γραφικά ταβερνάκια. Φτιάξε λιγκουίνι με κόκκινη σάλτσα και γαρίδες και μην παραλείψεις να το συνοδέψεις με καλό κρασί ή ούζο!
Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κιλό φρέσκιες γαρίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 3 αποξηραμένες πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Φρέσκο μαϊντανό
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά για 6 λεπτά. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κόκαλα και το εντεράκι και κρατάμε τα κεφάλια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε περίπου ενάμιση φλιτζάνι νερό, τοποθετούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα κοτσάνια από το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν έτσι ώστε να γίνουν ζωμός.
Σε ένα τηγάνι μεγάλο και βαθύ, βάζουμε το λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τις πιπερίτσες. Σουρώνουμε και παίρνουμε τον ζωμό από τα κεφάλια. Τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.
από:kool news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου