Εύκολο, γρήγορο, απλό, λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας, με υγρό, σοκολατένιο εσωτερικό και υπέροχη υφή.
Τι χρειαζόμαστε:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε ώστε να δέσουν καλά όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε (ελαφρά) τη φόρμα για κέικ, ή τα ατομικά φορμάκια (αυτό εξαρτάται από δική σας επιλογή).
- Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα/τα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα/τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
- Απολαύστε!
Λίγα μυστικά ακόμα
- Προσωπικά προτιμώ την κουβερτούρα Παυλίδης.
- Για καλύτερα αποτελέσματα, μην γυρίσετε τη φόρμα ανάποδα, ή βγάλετε τα σουφλέ από τα φορμάκια τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το σχήμα τους.
- Τα κομμάτια σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα ή κάποιο σιρόπι.
- Αν θέλετε, αποθηκεύετε το γλυκό στο ψυγείο σας. Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου