Σπιτικές κοτόπιτες με σφολιάτα. Απολαύστε τις…
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1½ – 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
- ¼ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (προαιρετικό)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ (προαιρετικό)
- ½ γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ μεγάλη πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 αυγό
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε την ζύμη σε 10-15 εκατοστών κύκλους με μισό εκατοστό πάχος. Θα βγουν περίπου 4 κύκλοι από τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας.
- Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το καλαμποκάλευρο στο μείγμα για επιπρόσθετη υγρασία.
- Ίσα χωρίζουμε την γέμιση μεταξύ των κύκλων ζύμης. Αφήνουμε ένα κενό διάστημα γύρω από τις άκρες.
- Καλύπτουμε τους κύκλους διπλώνοντας τους στην μέση και δημιουργώντας ένα ημικύκλιο. Κόβουμε λίγες σχισμές στη μέση της ζύμης για να φεύγει ο αέρας.
- Χτυπάμε το αυγό με μία κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε τις κορυφές και τις άκρες με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι οι πίτες να ροδίσουν.
Πηγή: http://cookienameddesire.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου