Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μπισκότα με Μέλι και Ξύσμα Λεμονιού




Υπέροχα, πανεύκολα και πολύ αρωματικά μπισκοτάκια, χωρίς καθόλου ζάχαρη! Το μέλι, τα αμύγδαλα και το Ινδοκάρυδο τους χαρίζουν απίθανη γεύση αλλά και διατροφική αξία.
Είναι αφράτα και τραγανά, νόστιμα και πολύ υγιεινά.
Δοκιμάστε τα, θα τα αγαπήσετε!

 
Τα Υλικά
(Για 40 μπισκότα)

100γραμ. Ινδοκάρυδο
100γραμ. νιφάδες βρώμης
100γραμ. αμύγδαλα, τριμμένα με τη φλοίδα
230γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
100mL ελαιόλαδο
100mL γάλα φρέσκο, πλήρες
4 κουταλιές μέλι ανθέων
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
1 τσιμπιά αλάτι

Οδηγίες

Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σαν αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το Ινδοκάρυδο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε.

Μέσα σ΄ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό και προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα, για να ομογενοποιηθούν.
 
Μέσα στο μείγμα των υγρών υλικών προσθέτουμε τα δύο μείγματα των στερεών και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά μαλακό και δεν θα πλάθεται με τα χέρια.

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο ρηχά ταψιά φούρνου. 

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού τις τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους λίγη απόσταση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170º C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί και μετά τα μετακινούμε.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα σερβίρουμε.

Από  http://helengrblog.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου