Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Πέρκα με τραγανή κρούστα παρμεζάνας!!!


Πέρκα με τραγανή κρούστα παρμεζάνας


Το ψάρι (αν είναι φρέσκο) έχει τόση ντελικάτη γεύση που δεν χρειάζεται πολλά για να γίνει νόστιμο. Μόνο τα κατάλληλα υλικά, σε μικρές ποσότητες και τον σωστό χρόνο ψησίματος. Φτιάχνουμε μία εύκολη κρούστα από παρμεζάνα ώστε απ’ έξω να είναι τραγανό με λίγο πιπεράτη γεύση και εσωτερικά ζουμερό και τρυφερό. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν αργούμε καθόλου. Μέσα σε 20 λεπτά στρώνουμε τραπέζι και τρώμε.
Πέρκα με τραγανή κρούστα παρμεζάνας. Συνοδεύεται τέλεια με αρωματικό ρύζι ή ψητά λαχανικά.
Υλικά:
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα πέρκας (περίπου 450γρ. συνολικά)
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε το τυρί, την πάπρικα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και το βουτάμε στο μείγμα τυριού. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι το ψάρι γίνει αδιαφανές στο πιο χοντρό του μέρος, 10 έως 12 λεπτά. Σερβίρουμε το ψάρι με τις φέτες λεμονιού.
Πέρκα με τραγανή κρούστα παρμεζάνας
Πηγή: http://www.rachaelraymag.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου