Έτοιμο σε ένα εικοσάλεπτο και γεμάτο διαφορετικά αρώματα, το χοιρινό ενώνεται με ρύζι και μανιτάρια και καταφτάνει στο τραπέζι. Μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις το πιάτο σου με τριμμένο τυράκι… για ατελείωτη γεύση.
Υλικά
- 1 κιλό άπαχο χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- 500 γραμμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 1 ½ φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλιτζ. ρύζι
- 1 ½ φλιτζ. ανάμικτα λαχανικά
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένο τυρί
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε, σε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό κρέας
και τα μανιτάρια. Βάζουμε το ζωμό και τα ρύζι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά,
μειώνουμε σε μέτρια μετά τα 5 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά και
αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για άλλα 15 λεπτά .Ανακατεύουμε κατά περιόδους και όταν δούμε ότι τα υγρά έχουν απορροφηθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με λίγο τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου