Μικρά λαχταριστά cheesecakes σε New York style, είναι το γλυκάκι που προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο!
Στην δική μας ελληνική εκδοχή, με ανθότυρο και σοκολατένια βάση!
Απολαυστικά, ως την τελευταία μπουκιά!!
Πάμε να τα ετοιμάσουμε!
Τα υλικά μας:
Για την βάση:
95 γρ. μπισκότα σοκολάτας ή digestives
45 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Για την κρέμα:
200 γρ. ανθότυρο ανάλατο
70 γρ. κρέμα γάλακτος
35 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, να γίνουν σκόνη.
Τα ενώνουμε με την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2-4 (ανάλογα με το μέγεθός τους) ατομικά φορμάκια με αποσπώμενη βάση.
Εναλλακτικά σε ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα τσέρκι.
Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για την κρέμα, ώστε να γίνουν αλοιφή.
Μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια / τσέρκι επάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε τα γλυκάκια στον ήδη προθερμασμένο φούρνο φούρνο και ψήνουμε για 6 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Προσεκτικά αφαιρούμε τα γλυκά από τις φόρμες / τσέρκι, χαράζοντας περιμετρικά με ένα μαχαίρι.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου