Μια
πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό που θα σας βγάλει
ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις. Πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό
Ferrero Rocher με 5 μόνο υλικά.
Υλικά συνταγής
400
γρ. σοκολατάκια Ferrero Rocher2 λίτρα παγωτό βανίλια2 κ.σ. σιρόπι
σοκολάτας125 γρ. σοκολάτα γάλακτος με θρυμματισμένα φουντούκια1/4 φλ.
τσαγιού [60ml] γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε
μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ 10 Χ 20 εκ. φροντίζοντας να
προεξέχει περιμετρικά.Αφήνετε το παγωτό για 20-30 λ εκτός ψυγείου να
μαλακώσει. Χοντροκόβετε σε μπολ τη μισή ποσότητα από τα σοκολατάκια
Ferrero Rocher και αφήνετε τα υπόλοιπα στην άκρη.Βάζετε στο μαλακό
παγωτό το σιρόπι σοκολάτας και τα χοντροκομμένα Ferrero Rocher και
ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το παγωτό στη φόρμα, ισιώνετε
την επιφάνεια, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στη κατάψυξη να
παγώσει.Κόβετε τη σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια σε κομματάκια και τη
βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία
για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο
σοκολατένιο μείγμα με ψιλοκομμένα καρύδια.Μόλις παγώσει καλά το παγωτό
το ξεφορμάρετε σε αλουμινένια πιατέλα και το περιχύνετε με το
σοκολατένιο μείγμα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα Ferrero Rocher και το
ξαναβάζετε στη κατάψυξη για να είναι έτοιμο όταν θα θέλετε να το
σερβίρετε.
*Για περισσότερο σοκολατένιο γαρνίρισμα, διπλασιάστε τη ποσότητα της σοκολάτας γάλακτος και του γάλακτος.
ΠΗΓΗ : sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου