Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγή για σουβλάκι χοιρινό από τον Άκη Πετρετζίκη

Souvlaki-Xoirino-650-800x547
Στη γεύση τους δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς! Μικροί και μεγάλοι υποκλίνονται σε αυτά κι έτσι ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει πώς να φτιάξεις μόνος σου τα αγαπημένα σουβλάκια!
Υλικά
  • 2 ψαρονέφρια
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • Χονδρό αλάτι & πιπέρι
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8
  • Ξυλάκια για σουβλάκια
  • Τζατζίκι για σερβίρισμα
  • Πίτες για σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε 5 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί, 2 κλωνάρια δεντρολίβανο και μερικά κλωνάρια θυμάρι και αφήνουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια να μαριναριστούν για 1-2 ώρες έτσι ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη. Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κυβάκια (πάχους 1 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα.
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας. Κόβουμε στα 4 το κρεμμύδι, το χωρίζουμε στα φύλλα του και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
Τέλος, προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κουταλιές ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Περνάμε το κρέας εναλλάξ με κομμάτια ντομάτας και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια.
Ψήνουμε τα ξυλάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν αλλά να είναι τραγανά. Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτες και τζατζίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου