Τούρτα με σοκολάτα και nutella
Τούρτα με σοκολάτα και nutella. Απίθανη…
Υλικά:
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι αρωματικό καφέ
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- frosting με σοκολάτα και nutella
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά 25 εκατοστών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τον καφέ, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπάμε για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Το μείγμα θα γίνει ρευστό. Το ρίχνουμε στο έτοιμο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τα τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στα ταψιά για 10 λεπτά, στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρες.
- Για να φτιάξουμε την τούρτα, τοποθετούμε ένα στρώμα κέικ σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω με frosting. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο στρώμα κέικ και απλώνουμε πάλι με frosting. Απλώνουμε frosting και γύρω από τις πλευρές της τούρτας. Την βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, έπειτα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου