Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πικάντικες γαρίδες



Πικάντικες γαρίδες
Αυτές οι γαριδούλες είναι πανεύκολες με πικάντικη γεύση και μοναδική σάλτσα. Αυτό το φαγητό είναι ένα τέλειο ορεκτικό ή μεζές. Απαραίτητο είναι το ψωμί στο σερβίρισμα. Δεν γίνεται να μην βουτήξουμε με πάθος στην τέλεια σάλτσα με κρασί. Αν θέλετε να το κάνετε κυρίως πιάτο καλό είναι τα συνοδέψετε τις πικάντικες γαριδούλες με ένα αρωματικό ρυζάκι. Αν θέλετε να του δώσετε ένα ελληνικό στυλ ρίχτε λίγο πριν κλείσετε την φωτιά τριμμένη φέτα.
Πικάντικες γαρίδες. Μοναδικές…
Υλικά:
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 100ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 50γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 240γρ. γαρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα και το τσίλι σε νιφάδες και μαγειρεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να ροδίζει.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σερβίρουμε με ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου