Τρούφες με κρέμα cheesecake, σοκολάτα και βατόμουρα
Τρούφες με κρέμα cheesecake, σοκολάτα και βατόμουρα. Απολαύστε τα…
Υλικά:
- 230γρ. τυρί κρέμα μαλακό
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
- ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα, πλυμένα και στεγνά
- ¾ φλιτζανιού μπισκότα, θρυμματισμένα
- 425γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ανακατεύουμε μέσα τα βατόμουρα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Απλώνουμε σε έναν δίσκο λαδόκολλα και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλές μπάλες και τις βάζουμε πάνω στον δίσκο με την λαδόκολλα.
- Βάζουμε τον δίσκο με τις μπάλες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς (μπορεί αυτό να διαρκέσει μερικές ώρες).
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε τις τρούφες από την κατάψυξη και αρχίζουμε να τις βουτάμε στην σοκολάτα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι. Δουλεύουμε σε μικρές παρτίδες. Βάζουμε τις τρούφες καλυμμένες με σοκολάτα πάνω στον δίσκο με την λαδόκολλα.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Μαλακώνουν γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου