Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Συνταγή για πανεύκολη ντοματόπιτα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ntomatopita-tiri-650
Αν έχεις στο μυαλό σου ότι οι πίτες είναι η πυρηνική φυσική της κουζίνας, κάνεις μεγάλο λάθος! Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου προτείνει μία εύκολη εκδοχή της ντοματόπιτας και εσύ δεν έχεις παρά να τη φτιάξεις με τα χεράκια σου!
Υλικά
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

  • ½  κιλό ξινομυζήθρα

  • 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος

  • 1 αβγό

  • 1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή ή φρέσκια

  • 3 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία
Παίρνετε ένα στρογγυλό ή ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μέτριου μεγέθους. Απλώνετε τα δύο φύλα σφολιάτας στην βάση του και ίσα ίσα να περισσεύουν.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη βάση της σφολιάτας και την βάζετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι και αμέσως θρυμματίζετε την ξινομυζήθρα και την ρίχνετε στην βάση. Από πάνω ταχτοποιείτε τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Χτυπάτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, με το αβγό και την γραβιέρα μέχρι ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα γραβιέρα και ψήνετε ξανά την πίτα στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
από!kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου