Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΙΔΕΕΣ  ΓΙΑ  ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ  ΦΟΝΤΥ!!!!!!

Το φοντύ είναι μια απο τις πιο γρήγορες και παρείστικες συνταγές.Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία ενώ μπορείτε να το ετοιμάσετε την ώρα ου κάθεστε στο τραπέζι μαζί με την παρέα σας.
Πάρτε λοιπόν ιδέες για γλυκά και αλμυρά φοντύ!!!!!!

ΦΟΝΤΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τι θα χρειαστείτε:

  • 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ποικιλλία φρούτων ή ποικιλλία απο μπισκότα,γκοφρετάκια κ.τ.λ.
Τι θα κάνετε:Τεμαχίζετε τηνκουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα,την κανέλα και την βανίλια και το βάζετε στη φωτιά.Οταν το γάλα πάρει βράση,το αποσύρετε και το αφήνετε για 15 λεπτά.Βάζετε πάλι την κασαρόλα στη φωτιά και πριν βράσει το γάλα το ρίχνετε στην κουβερτούρα σουρωνοντας το ταυτόχρονα..Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και βουτάτε μέσα τα φρούτα ή τα μπισκοτάκια σας, οτι θέλει ο καθένας.



ΦΟΝΤΥ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
Τι θα χρειαστείτε:
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 ml. λευκό ξηρό κρασί
  • 300γρ. τυρί έμμενταλ σε κομματάκια
  • 300 γρ. γραβιέρα σε κομματάκια
  • 2κ.σ. κορν φλάουρ
  • 20ml. μπράντι
  • 1κ.γ μέλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι θα κάνετε:Με τη σκελίδα του σκόρδου αλείφετε το σκεύος για φοντύ σε όλη την εσωτερική πλευρά και ρίχνετε το κρασί να ζεσταθεί ώσπου να κάνει τις πρώτες φυσαλίδες.Στο σημείο αυτό ρίχνετε τα τυριά και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.Διαλύετε το κορν φλάουρ στο μπράντι,ρίχνετε το μέλι και προσθέτετε το μείγμα στο λιωμένο τυρί.Μόλις δέσουν τα υλικά,τρίβετε πιπέρι.Να έχετε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατεύετε.Συνοδεύεται με μπουκιές από ψωμί  και στικ λαχανικών.



ΦΟΝΤΥ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ
Τι θα χρειαστείτε:
  • 600γρ. φιλέτο μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος σε κομματάκια
  • σάλτσα ντομάτας
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1/3 κ.γ. ρίγανη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το φοντύ
Τι θα κάνετε:Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σωταριστεί.Στη συνέχεια βάζετε το ψιλοκομμένο ντοματάκι.Σιγοβράζετε τη σάλτσα κ προσθέτετε τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι.Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το μεταφέρετε στο σκεύος φοντύ.Ανάβετε τη φωτιά από κάτω ώστε το λάδι να παραμείνει ζεστό.
Με τα ειδικά πιρουνάκια καρφώνουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά.Σερβίρετε τη σάλτσα ντομάτας σε ατομικά μπολ και βουτάτε μέσα το κρέας.
Στη σάλτσα ντομάτας αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο βασιλικό.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!!!!!

ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΦΟΝΤΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 13-150 ΕΥΡΩ
               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου