Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΡΑΤΗ    ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!!!!!


Για τη ζύμη:
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 350 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 200 ml νερό
  • 100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 75 γραμμ. κακάο σε σκόνη




Για το γλάσο:
  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό,τη ζάχαρη και το κακάο και τα αφήνετε να πάρουν βράση.  Επειτα σβήνετε το μάτι και το αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμα,μετά το αποσύρετε από το μάτι.
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.Στη συνέχεια προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά,το κακάο,το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά και στο τέλος το κονιάκ και το νερό.
Ανακατεύετε πολύ καλά και ξεκολλάτε με μια σπάτουλα τυχόν μίγμα από τα πλάγια του μίξερ.
Βουτυρώνετε καλά ένα μέτριο ταψάκι και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Αφού ψηθεί το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.
Ξεκινήστε το γλάσο:Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Χαράζετε το γλυκό σε κομμάτια και το περιχύνετε με το σιρόπι.
Το αφήνετε να το απορροφήσει όλο και όταν έχει κρυώσει καλά ρίχνετε και το γλάσο σοκολάτας και το στρώνετε αν χρειάζεται με μια σπάτουλα.
Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.Αν κρατιέστε περιμένετε λίγο να σταθεί για να φάτε
Εγώ δεν τα κατάφερα........




           ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου